Dirigent

Bert Dirks werd in 1965 geboren te Nieuwenhagen. Als 11-jarige kreeg hij cornetles van Guus Erkens en werd lid van het fanfarekorps Eendracht Nieuwenhagerheide. Zijn passie werd uiteindelijk de schuiftrombone. In Maastricht studeerde hij dan ook het hoofdvak trombone/schuiftrombone bij dhr. Banens.
Hafa-directie volgde hij bij Sef Pijpers.

Zijn aanstelling tot dirigent van Victoria dateert van 1992 en liep vanaf het begin voortreffelijk. Dit is mede te danken aan de kwaliteiten van Bert.
Sociale contacten vindt hij erg belangrijk, de keuze van de muziek spreekt jong en oud aan en zorgt voor een gezellige sfeer.

Een van zijn uitgangspunten is vernieuwing, een aspect waaraan de gehele groep plezier kan beleven. Jeugd is heel belangrijk, vandaar een positieve benadering tot deze groep. Geen wonder, dat hij naast het grote korps ook ons jeugdorkest "de Victoriaantjes" leidt.
Voeg daarbij nog zijn dagelijkse werkzaamheden als muziektherapeut in "Zorgcentrum Heereveld" Waubach en die als docent aan diverse muziekscholen, dan kunnen we stellen, dat het leven van Bert één en al muziek is.