Fanfare Victoria Rimburg

Repetitie
15 november 19:45 - 22:00

Jeugdfanfare

Samen gezellig muziek maken. Dat is het doel van ons jeugdorkest "de Victoriaantjes".

Enkele jaren geleden is deze groep in het leven geroepen als onderdeel van ons jeugd-opleidingsplan. Dit is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Stichting Abel en Rabobank Parkstad Limburg.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. We proberen de jeugd op zo veel mogelijk manieren aan onze vereniging te binden en te blijven boeien.
Daar zijn "de Victoriaantjes" een prima voorbeeld van.

In een zo pril mogelijk stadium mag de leerling al meedoen in de groep en dat geeft zelfvertrouwen.
Het motiveert tot betere prestaties. Door mee te spelen bij het jeugdorkest worden de leerlingen ook sneller vertrouwd met het samenspel met als grootste voordeel een makkelijkere doorstroom naar het grote korps.

De dirigent geeft tijdens de repetities uitleg en stimuleert de leerling om nog beter te presteren. Vanzelfsprekend zijn uitvoeringen voor publiek een echte uitdaging.

Dit gebeurt enkele keren per jaar. Zo had het orkest erg veel succes in 2007 tijdens de concertreis naar Oostenrijk. In Landgraaf zijn ze al bekend door optredens tijdens kerstmarkten en men is regelmatig te gast in verzorgingshuizen.

Inmiddels is het orkest uitgebreid met leerlingen van de Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen.

Bert Dirks is naast de grote fanfare ook dirigent van "de Victoriaantjes". Eens in de twee weken wordt er op zondagochtend van 10.00 - 10.45 uur gerepeteerd in verenigingslokaal D'r Eck. Aan bod komen moderne werken, zoals popsongs en filmmuziek.

De huidige groep van zo'n 15 personen kan natuurlijk altijd uitgebreid worden.
Bezoek geheel vrijblijvend een keer een repetitie!

Voor meer informatie neem contact op met:

Léon Paulssen, onderdirigent          (tel: 045-5465065)